5 головних помилок веб-дизайну 2010 року

Головна » Статті » 5 головних помилок веб-дизайну 2010 року
5 головних помилок веб-дизайну

З кожним днем кількість сайтів в Інтернеті зростає з катастрофічною швидкістю. При цьому стан веб-дизайну багатьох з них залишає бажати кращого. Удосконалюються технології створення сайтів, але це все одно не рятує від проблем із юзабіліті.

За цей рік найпоширенішими помилками були наступні:

  1. Відсутність чіткого формулювання мети. Багато сайтів містять велику кількість інформації, але вона подається розмито. Неясність формулювань ускладнює сприйняття інформації користувачем.
  2. Неправильне формування архівів. На сайтах міститься велика кількість інформації, яку рано чи пізно доводиться міняти. При цьому всі старі матеріали надсилають до архіву. Здавалося б, нічого складного. Але багато веб-майстрів досі не вміють грамотно робити зміну URL при відправці документів в архів. Так з’являються «мертві посилання».
  3. Не знайдено. На деяких сайтах ми можемо зустріти велику кількість інформації, безліч статей та публікацій. І якщо не вказано дату, то як ви дізнаєтесь, наскільки актуальною є інформація. Можливо, ви читаєте новини, які вже багато місяців знаходяться в архіві.
  4. Маленькі ескізи картинок з великою кількістю деталей. Багато користувачів розміщують на своїх сайтах купу картинок. І щоб полегшити життя відвідувачам та збільшити швидкість завантаження, на сайтах спочатку розміщують ескізи. Але як виглядатиме картинка у зменшеному вигляді на якій зображено безліч деталей. Її вигляд стане не дуже привабливим.
  5. Надмірно великі списки товарів. Дуже поширеними стали організації продаж через інтернет. І кількість товарів, які пропонуються, з кожним днем зростає. І якщо розмістити весь список на одній сторінці, то користувачам буде складно визначитись та розібратися. Тому слід передбачати спеціальну можливість інтерактивного вибору та розбивати списки за тематикою. товарів, що пропонуються.

Якщо Вас не влаштовує дизайн сайту, у нас можна замовити його редизайн.

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі