Додавання сайту в топи та рейтинги і розкрутка сайту

Головна » Статті » Додавання сайту в топи та рейтинги і розкрутка сайту
Додавання сайту в топи та рейтинги

“Додавання сайту в топи та рейтинги – важливий елемент його розкрутки.” Це поширена думка. Але неправильна. Тим більше хибне щодо нових сайтів.

Чи потрібна мертвому припарка? Навряд чи. А навіщо новоствореному сайту з п’ятьма хостами на день участь у топі?

В топ mail.ru, rambler, bigmir можна потрапити тільки з досить серйозною відвідуваністю. Лише тоді від них з’являється користь. В інших випадках це користь тільки для топів, які отримують сотні тисяч прямих посилань із сайтів, які самі ніколи в їхній топ не виходять.

Нерідко доводиться бачити приклади сайтів, які з мінімальною відвідуваністю, але вже наліпили на свої сторінки кнопки рейтингів. Смішно, насправді. “Учасник Рамблер Топ 100”, а нижче напис 3 хоста на добу. З такими даними, дорогий друже, вам не тільки в топ 100, але і в топ 100000 не потрапити. А сенс розміщення на своєму сайті прямих посилань на такі топи тоді який? Віддавати перші частки трасту, що з’являються, не отримуючи натомість ні кліків, ні приросту трасту?

Більшість топів та рейтингів, у які так наївно додають свої сайти вебмайстри, не ставлять на сайти учасників прямих посилань. А навіть якщо вони є на сторінках статистики, то це посилання у вигляді урл-адреси. Повірте, вам не потрібні посилання без ключових слів у них. Посилання у вигляді урл навіть шкідливі у великій кількості, тому що вони збивають пошукові системи з пантелику, про що ваш сайт. Про важливість ключових слів у зовнішніх посиланнях на ваш сайт ми вже писали у статті про правильний обмін посиланнями.

Тобто посилання у вигляді урл з’являтимуться на ваш сайт самі собою, коли на нього хтось посилатиметься, наприклад, на форумах. Але вам не потрібно своїми руками примножувати кількість таких посилань. Тільки у винятковому випадку можна захотіти мати посилання-урл, наприклад, якщо воно буде на домені з дуже високим ТІЦ. Але десятки таких посилань не потрібні.

Існують деякі топи, які ставлять у відповідь нормальне посилання з назвою сайту в тексті. Це ті рейтинги, на які варто звернути увагу хоча б у плані обміну посиланнями.

Загалом, коли ви подумуєте про додавання свого сайту до рейтингу, поставте собі 2 простих питання:

  1. Чи я отримаю від цього підвищення трасту?
  2. Чи я отримаю від цього відвідувачів на свій сайт?

Додавайте, якщо хоча б на одне із запитань відповідь позитивна.

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі