Інтернет портал

Головна » Статті » Інтернет портал
Інтернет портал

Інтернет розвивається, поширюється та зростає. Охоплює все більшу і більшу територію, стаючи справжнім конкурентом реальності у багатьох сферах життя та діяльності людини. Інтернет схожий на нову планету, яку щодня починають освоювати у власних інтересах нові та нові мешканці. Поза Інтернетом залишаються сьогодні лише ті, хто живе в минулому, хто не може позбутися стереотипів, які склалися, і не розуміє, що Інтернет сьогодні – найактуальніший майданчик для просування будь-якого товару чи послуги на ринок. Якщо уявити ситуацію, коли керівник вкладає величезні кошти у проведення рекламної кампанії власного офісу, в організацію рекламних акцій, заперечуючи інтернет-простір, можна поставити йому резонне питання: скільки людей цю рекламу побачить? Сотні, максимум тисячі. Це реальна відповідь. А створений інтернет-портал побачать у день тисячі й тисячі людей, а за грамотної рекламної кампанії їх кількість удесятериться.

Власний, створений фахівцями портал, в якому працюють різні веб-сервіси, дозволить максимально повно розповісти про компанію сотням тисяч, і при цьому дана реклама буде не разовою, а постійною, продовжуючись стільки часу, скільки потрібно для забезпечення успіху. Створення інтернет порталу – заняття, яке під силу лише професіоналу. Що являє собою інтернет-портал. Це web-сайт, який надає користувачеві багато інтерактивних сервісів, об’єднаних в єдиному просторі. До цих послуг відноситься пошта, новини, функція пошуку, форуми, системи рейтингу і так далі. Інтернет-портали можуть бути горизонтальними, тобто такими, що охоплюють велику кількість тем, і вертикальними – тематичні та вузькоспрямовані сайти. Крім того, портали можуть бути регіональними, національними, корпоративними чи публічними.

При створенні інтернет-порталу розробник орієнтується насамперед на те, яка категорія користувачів буде пріоритетною і, виходячи з цього, розробляє оформлення, функціональність, засоби та методи просування та реклами порталу в Мережі. Наприклад, численні інтернет-магазини, з якими сьогодні знайомий кожен користувач, відносяться до вертикальної системи, а такі як Yandex – до горизонтальної.

Розвитку порталів сприяє той важливий факт, що програмні продукти, які застосовуються в його організації, поєднують різні джерела в єдину групу, поєднуючи їх у так звані портальні рішення. Ці рішення скомпільовані в загальну точку входу, коли користувач не потребує додаткової авторизації при переході з одного web-сервісу на інший. Саме професійний виконавець визначить необхідність того, чи необхідно для компанії створення реклами на порталі в тому чи іншому вигляді, чи достатньо контекстної реклами та текстового наповнення всієї структури сторінок чи потрібна організація SMO. Адже SMO – це набагато складніша і тонша робота, ніж звичайний SEO-менеджмент. SMO, природно, обійдеться набагато дорожче за звичайну інтернет-рекламу, проте при цьому дозволяє збільшити кількість відвідувачів сайту. Поки що кращої реклами, ніж реклама в соціальних мережах, на просторах Інтернету ще не було вигадано. На сьогодні це найкоректніший і найбільш вдалий спосіб оптимізації інтернет-ресурсу, без якого рідко обходяться розробники серйозних інтернет-порталів із безліччю web-сервісів. І основна перевага SMO-просування в тому, що вона працює безпосередньо з живою людиною, яка свідомо входить у соціальну мережу.

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі