Редактори для веб-розробки

Головна » Статті » Редактори для веб-розробки
Редактори для веб-розробки

В принципі створити HTML-сторінку можна і в звичайному блокноті Windows: створити новий файл, надрукувати в ньому необхідні теги розмітки, текст веб-сторінки і зберегти файл в комп’ютері з розширенням .html. Під час запуску він автоматично відкриватиметься в браузері. Але наскільки зручний та ефективний такий спосіб написання коду веб-сторінки?

Цей варіант є актуальним, але лише у випадку, якщо немає під рукою редактора для створення веб-сторінок — основного і, мабуть, найголовнішого інструменту веб-майстра.

Сьогодні вже складно уявити створення веб-сайтів без редакторів. У мережі їх можна зустріти безліч: прості текстові редактори з мінімальним функціоналом, гігантські комбайни з безліччю додаткових модулів, які здатні відображати графічний макет майбутнього сайту та ін.

Якісь веб-редактори зарекомендували себе на практиці краще, якісь – гірше, а деякі з них, зважаючи на свою зручність і потужний функціонал для веб-розробки, набули найбільшої популярності і називаються «класичними».

Notepad++

Для багатьох новачків самостійне створення сайту, створення першої веб-сторінки починається саме у цьому блокноті. І недарма: приємний інтерфейс, безліч корисних плагінів, зручне логічне підсвічування практично всіх веб-мов, режим вкладок, робота з FTP. Багато веб-гуру радять початківцям саме цей редактор. Оскільки він позбавлений будь-якої автоматизації в написанні коду, і теоретичне знання тегів, функцій та окремих команд закріплюється на практиці в Notepad++ набагато швидше.

PhpDesigner

Це середовище веб-розробки є як би проміжною ланкою між простими рішеннями і складнішими та більш масштабними за набором функціоналу. Судячи з його назви, можна зробити висновок, що він орієнтований тільки для роботи з веб-мовою PHP. Але це не так: можливості phpDesigner дозволяють здійснювати створення веб-сайтів масштабно і на високому рівні. Повний набір мов веб-програмування, автоматичне інтелектуальне підсвічування, сніпети, автокоригування, розширена система пошуку та багато інших ефективних функцій.

Dreamweaver

Професійний редактор, який дозволяє створювати та реалізовувати масштабні веб-проекти на рівні якості галузевого стандарту. Потужний набір дієвих інструментів для роботи з FTP, безліч допоміжних функцій для інтерактивного перегляду та редагування, багатоекранний режим. Dreamweaver – найкращий варіант для розробки веб-сайтів з HTML5 та CSS3 (анімація, динамічні сторінки, «гумові макети», найскладніші веб-публікації).

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі