Створюємо багатомовний сайт у WordPress

Головна » Статті » Створюємо багатомовний сайт у WordPress
Багатомовний сайт у WordPress

WordPress є системою управління контентом (CMS) з функцією багатомовності. Багатомовний сайт дозволить залучити широку аудиторію та збільшить вашу присутність в інтернеті.

Для розробки багатомовного сайту необхідно зробити:

1. Переклад

Перекладіть сторінки сайту на мови, які бажаєте розмістити на сайті. Також необхідно перекласти навігацію сайту (меню, кнопки та теги). Можна вибрати різні стилі для різних мов з дотриманням культурних та місцевих нюансів. Замовити переклад сайту можете у бюро перекладів “Традос”

2. Встановлення

Встановіть останню версію WordPress та плагін із функцією багатомовності, наприклад, qTranslate, WPLM або ZdMultiLang. Визначтеся з функціональністю вашого сайту та виберіть відповідний плагін.

Під час налаштування параметрів сайту, пам’ятайте, що наприклад, каталоги або субдомени типу site.com/language або language.site.com прості в управлінні і швидше оптимізуються пошуковими системами.

3. Зміни

Встановіть шаблон, який підтримує багатомовність, або змініть звичайний шаблон.
Головна різниця між звичайним та багатомовним шаблоном полягає в тому, що працюючи в багатомовному шаблоні, користувачі можуть перемикатися з однієї мови на іншу, незалежно від того, на якій сторінці вони зараз знаходяться. Більшість багатомовних сайтів для перемикання мов використовують іконки відповідних прапорів.

4. Завантаження

Завантажте веб-сайт на сервер. Оптимізуйте сторінки сайту для пошукових систем, переклавши назви сторінок, описи та всі теги. Створіть багатомовну карту сайту у форматі XML.

5. Зовнішній вигляд сайту

Ретельно протестуйте сайт: перевірте, щоб кодування, наповнення та малюнки правильно відображалися в різних браузерах та при дозволах екрану. Зареєструйте сайт у пошукових системах (Google, Yandex).

По можливості оберіть географічну приналежність сайту. Зареєструйте картку сайту.

Тепер ваш сайт готовий до роботи, настав час зайнятися його розкруткою за допомогою СЕО та соціальних засобів масової інформації!

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі