Навіщо потрібна підтримка сайту

Головна » Статті » Навіщо потрібна підтримка сайту
Навіщо потрібна підтримка сайту

Навіщо потрібна підтримка розкрученому сайту? І траст нажили непосильною працею, і ТІЦ у порядку. Душа просить свята та відпочинку, а сайт вже сам по собі нормально працюватиме. Так, та не так.

Ваші дорогоцінні трасти і ТІЦ-и аж ніяк не вічні. Вони як підвищилися одного разу, так можуть і знизитися. Ось зраділи ви успіхам, закинули сайт на пів року, а потім одного разу дивитеся, а він уже й трасту того не має, а ТІЦ не 180 а 110.

Чому так відбувається? Мабуть, частина сайтів, які раніше посилалися на вас, більше на вас не посилаються. З тих чи інших причин так рано чи пізно відбувається.

Життя не стоїть на місці, навіть в інтернеті. Сайти з’являються, сайти зникають, вони переживають перебудови, переїжджають на інші домени… Ось прокинувся сьогодні ваш партнер з обміну посиланнями, і подумав, а чи не прибрати мені ці гидкі посилання зі своєї сторінки? І прибрав. А Гугл та Яндекс в курсі.

Може бути й інша ситуація. Змінили ви домен, весь PR та ТІЦ перейшли на нього. А деякі партнери з обміну й досі посилаються на старий. Ну ось і пишете їм листи з проханням поміняти адресу домену. А там – глухо як у танку. Сайт покинутий, усім по-барабану. І вам нічого не залишиться як зняти зі свого сайту посилання таких партнерів, які в зоні вічної недосяжності.

Це все індивідуально, і раз на раз не доводиться, але можна відзначити, що через рік знайти зворотні посиланя можна тільки приблизно на 50-ти відсотках сайтів.

До того ж, навіть якщо більшість посилань на вас ніхто ще не зняв, їхня вага з часом “затреться”. Як кажуть, Google теж людина, він розуміє, що те, що на вас два роки тому поставив посилання хороший сайт – це було давно і неправда. Тобто поставили – клас, але якщо нових посилань ніхто на вас не ставить – можливо ваш сайт перестав розвиватися, зачах.

Звідси висновок: підтримка сайту потрібна. Без підтримки сайт свої кровно зароблені позиції просто не втримає.

Підтримка сайту повинна складатися, крім усього іншого, із перевірки зворотних посилань, видалення зі сторінок свого сайту посилань порушників та проведення нового посилального обміну.

Деякий час буває досить просто прогону по білим каталогам.

В ідеалі підтримка сайту також включає оновлення інформації на сайті, додавання нових статей.

Якщо стежити і за контентом сайту, і за наявністю на нього посилань, ваш проект житиме довго і щасливо, вам на радість!

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі