Декілька простих правил створення тексту для сайту

Головна » Статті » Декілька простих правил створення тексту для сайту
Правила створення тексту для сайту

Уявіть собі, що ви довго шукаєте певну інформацію. Зрештою, ви знаходите сайт, на якому є потрібна інформація, але вона викладена в такій формі, що читати її довго неможливо. Відверто кажучи, таке трапляється досить часто. Що ж відбувається згодом? Не задоволений користувач йде з сайту і майже напевно сайт втрачає користувача назавжди. Отже, якщо головна мета користувача знайти інформацію, то головна мета творця сайту – зробити процес пошуку та обробки інформації найпростішою справою у світі.

Приступаючи до написання тексту для веб-сайту, тримайте в голові декілька простих рекомендацій:

  1. Текст має бути максимально лаконічним. Тексти великого розміру важко читати з екрана комп’ютера. Постарайтеся уникнути складних слів і конструкцій, якщо зміст не постраждає від цього.
  2. Текст має бути придатним для швидкого читання, у тому сенсі, що він має бути чітко структурованим. Краще буде розбити об’ємний текст на параграфи. Використовуйте підзаголовки та марковані списки.
  3. Тексти великого розміру потрібно розміщувати на кількох сторінках, пов’язаних між собою посиланнями.
  4. Якщо у вас є матеріал, який може повніше розкрити зміст тексту, не поспішайте обтяжувати його нудними фактами. Розміщуйте у потрібних місцях посилання на такий матеріал. Якщо користувачеві потрібна детальніша інформація, він легко зможе прочитати її на іншій сторінці.
  5. Інформація не повинна подаватися лише у формі тексту. Буває дуже нудно читати голий текст. Не нехтуйте використанням картинок, фотографій пов’язаних із вмістом основного матеріалу.
  6. Будьте обережні: однієї ілюстрації не достатньо для великого тексту і багато зображень – теж не найкращий варіант, сторінка завантажуватиметься довго, а це дратує.
  7. Слід також вибрати правильний розмір зображень. Можна порекомендувати використовувати зображення шириною в 150-200 пікселів.
  8. Перевіряйте текст, не допускайте орфографічних та пунктуаційних помилок, дотримуйтесь елементарних правил – це дуже важливо!
  9. І остання, але тільки по порядку, а не по важливості, порада: коли ви пишіть текст постарайтеся відповісти на запитання читача – “Як?”, Як мені це зробити? Як я можу знайти? Як я можу придбати? і т.д. Тільки так ваш сайт стане корисним ресурсом.
Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі