Прості поради для веб-дизайнера початківця

Головна » Статті » Прості поради для веб-дизайнера початківця
Поради для веб-дизайнера початківця

Тепер безсумнівно кожен користувач запитує: чому деякі сайти мають величезну аудиторію, а на інші практично ніхто не заходить? Однією з переваг є чудовий дизайн, підпорядкований суворим правилам. Принципи абсолютно прості, але справді ефективні.

Насамперед, сторінка має моментально завантажуватися, щоб бажання дивитися вміст не пропало. Для цього треба попрацювати з малюнками, зменшити їх розмір. Іноді немає ніякої необхідності завантажувати картинку, використовувати анімацію у всіх пунктах меню.

Зауважимо, раціональне розташування пунктів – це теж дуже важливо, навряд чи люди годинами шукатимуть, де знаходиться якась кнопка. Плюс до всього, на портали зазвичай приходять за певною інформацією, тому бажано все-таки заповнювати сайт матеріалами. Хоч їх буде мало, але гарної якості, корисні відомості обов’язково допоможуть утримати відвідувачів.

Обов’язково продумайте, які відтінки в оформленні переважатимуть. Все, звичайно, залежить від змісту проекту: дитячі сайти завжди барвисті, про екологію – сповнені зелених тонів.

Подбайте також, щоб відвідувачів від інформації нічого не відволікало, велика кількість миготливих банерів, наприклад. Рекламні повідомлення, які постійно вискакують, великі відеоролики, програми, які автоматично відкриваються, тільки злякають. Музичний супровід також вигідний не на всіх порталах. Якщо бажаєте доповнити зображення курорту, наприклад, стильними національними треками, то це гарна ідея, в описі бізнесу звук лише завадить. Загалом у відвідувача має бути право вибору: дивитися щось чи вимкнути.

Якщо ви робите сайт компанії, то обов’язково розмістіть відомості про неї: чим займаєтесь, адресу, е-мейл. Що докладніше опишете, тим більше людей почне вам довіряти, а це дуже важливо.

Сайти з великою кількістю розділів зазвичай містять карту, яка дозволяє відвідувачу легко знайти потрібний матеріал і не загубитися, для просування це також дуже корисно. Деталі вже залежить від ваших можливостей.

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі