Рекомендації щодо створення сайту з нуля

Головна » Статті » Рекомендації щодо створення сайту з нуля
Рекомендації щодо створення сайту з нуля

У сучасному світі створення сайту стало дуже нагальною проблемою. Зокрема розробка професійного сайту з нуля, без навичок програмування і більш-менш досвіду подібної роботи. Сьогодні є безліч онлайн ресурсів, які дозволяють обзавестися власним сайтом за декілька хвилин. Це модульні сервіси управління змістом. Але розробка хорошого порталу, що рясніє PHP-скриптами – справа нелегка. Бажаючим випробувати свої сили у створенні сайту з нуля, необхідно розуміти основні елементи конструювання інтернет-сторінки.

HTML – це “кров” будь-якої веб-сторінки, основна мова розмітки сайту. Без нього не обійтись жодному розробнику електронного ресурсу. Не вивчивши мову HTML, створити сайт (тим більше з нуля) неможливо.

CSS – мова-оформлювач, мова-художник. Інструмент дизайну. Завдяки його використанню задається зовнішній вигляд та оформлення веб-сторінки. Чітке знання цієї мови дозволяє зробити сайт красивим, стильним та привабливим для відвідувачів.

Java Script – “жива вода” інтернет-порталу. Сайт у жодному разі не повинен бути «мертвим». Пожвавлюють його динамічними меню, формами реєстрації, перевірками введених даних та іншим. Для всього цього потрібне написання скриптів. Пишуться вони за допомогою вказаної мови.

PHP – основна мова програмування, яка використовуэться у світовій мережі. Він застосовується для написання безпосередньо сценаріїв роботи сайту – реєстрація нових користувачів, авторизація зареєстрованих, обробка даних, можливість здійснювати пошук по сайту і т.д.

MySQL – дуже важливе програмне забезпечення. Воно дозволяє виконувати запити та працювати з інформаційними базами. Жоден серйозний ресурс без такого доповнення не обходиться.

XML. Ця мова не стосується безпосереднього створення сайту. Вона використовується для обробки документів та необхідна у корпоративних мережах.

Якщо все ж таки вивчення всіх вищесказаних мов здається досить складним, для створення сайту з нуля можна скористатися одним із сервісів управління контентом. Такі портали пропонують вже розроблені базові сторінки будь-якого типу.

Якщо сайт вже створено самостійно, його потрібно розмістити в Інтернеті. Можна вибрати платний чи безкоштовний спосіб. Є багато хостингів, які пропонують місця для розміщення сайтів. Безкоштовні часто зобов’язують показувати рекламні банери на сторінці та багато в чому обмежують користувача.

І останнє – сайт має бути розкручений. При пошуку за ключовими словами, пошукові системи будуть знаходити насамперед саме вашу сторінку. Забезпечити такий результат можна самостійно, за допомогою сео-оптимізації та прямого обміну посиланнями. За загальною домовленістю ви розміщуєте чиєсь посилання у себе на сайті, а той на своєму сайті розміщує посилання на ваш сайт. Другий варіант – звернутися до фірм, які спеціалізуються на розкрутці сайтів.

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі