Сателіт чи дорвей?

Головна » Статті » Сателіт чи дорвей?
Сателіт чи дорвей?

Припустимо, у вас вже є якісний оптимізований сайт, який займає перші рядки у видачах пошукових машин. Ви вже маєте цільову аудиторію, і щодня кількість ваших клієнтів зростає. Але не варто розслаблятись. У бізнесі перемагає той, хто завжди напоготові. Щоб зміцнити свої позиції та відсунути суперників, вам потрібно створити сайт-сателіт.

Сайт-сателіт – це супутник вашого основного ресурсу. Сайти-сателіти створюються для того, щоб добирати цільових відвідувачів за низькочастотними чи більш конкретними запитами. Таких супутників може бути близько п’яти, щоб зайняти першу п’ятірку пошукових систем, але можна створити і більше. На сателітах виставляються посилання, часто у вигляді реклами, які ведуть на основний ресурс.

Наприклад, ваша компанія займається продажем холодильників. Оптимізація на сайті виконана за ключовим запитом: «холодильник купити». Тоді сайт-сателіт можна оптимізувати під «холодильник LG купити». Сайт-супутник боротиметься за перше місце нарівні з іншими сайтами, але тим успішнішим буде існування сайту-сателіту, чим рідше використовуватиметься ключове слово, під яке він оптимізується.

Створення сайту-сателіту – абсолютно чесний спосіб розкрутки в мережі. Багато оптимізаторів йдуть на чорний спосіб – створення дорвею. Від супутника він відрізняється тим, що не несе в собі жодної інформації і одразу перенаправляє користувачів на основний ресурс за допомогою простого скрипту. Дорвей розташовують часто на безкоштовному хостингу, після чого його реєструють у каталогах, або ставлять на нього посилання на основному сайті.

Використовувати чи ні заборонений спосіб оптимізації, вирішувати вам. Майте на увазі, що пошуковими системами ведеться жорстка боротьба з дорвеями, тому що вони не несуть жодної інформації. Слідом за дорвеєм у бан може потрапити і основний ресурс, від цього ніхто не застрахований. Але до чорного списку може потрапити і сайт-саттелліт, на який пішли ваші старання. Щоб цього не сталося, контент такого сайту повинен бути унікальним.

Дорвей більше користі приносить на доменах другого рівня, а це вимагає пристойних затрат. До того ж для створення дорвею потрібно розбиратися в програмуванні, а сателіт можна зробити з початковими знаннями HTML. Мінусом дорвіїв є і те, що їх потрібно регулярно створювати через постійний бан. Однак грамотно зроблені дорвеї можуть принести більше прибутку, ніж сайти-сателіти. Все залежить від ваших навичок та терпіння.

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі