Як утримати відвідувачів на сайті?

Головна » Статті » Як утримати відвідувачів на сайті?
Як утримати відвідувачів на сайті

Питання про те, якими способами можна утримати відвідувачів на сайті, має найважливіше значення в розкрутці. Адже якщо ви не завоюєте реального інтересу, то всі зусилля для залучення цільового трафіку на власний сайт будуть даремними. Саме з цієї причини ви повинні добре обстежити свій ресурс з точки зору сторонніх спостерігачів на предмет відповідності кожній наведеній нижче вимозі.

Основний аспект, для якого потрібна особлива увага – зовнішній вигляд (дизайн сайту). Саме з форми подання оформлення інформації на сторінках сайту користувач складає свою думку щодо сайту. Але що не менш суттєво: зовнішній вигляд нестиме в собі асоціативне зіставлення, це ви також повинні враховувати. А тому буде просто чудово, якщо дизайн перебуватиме в одній тематичній категорії з контентом. Оформлення сторінок сайту не повинно впадати в око, воно може бути простим і скромним, проте унікальність є основним критерієм. Дизайн сайту не повинен відволікати відвідувачів від сприйняття (читання) інформації на сторінках сайту. Щоб не було завдано шкоди вашому іміджу, ніколи навіть не думайте про типові шаблони, користуйтеся своєю уявою та працею. Крім того, використання типових шаблонів сайту може негативно позначитися на просуванні вашого ресурсу! Пошукові системи песимізують такі сайти у результатах пошуку! Кольорову гаму робіть помірною, особливо в ситуації, якщо на ресурсі передбачається безліч текстового наповнення.

Навігація по сайту має бути добре продумана і спланована, повинні добре позначатися позиції користувачів щодо всього ресурсу, причому на будь-яких сторінках, на яких вони б не перебували. Щоб утримати відвідувачів на сайті так, щоб їм самим не хотілося йти, повністю заволодійте їхньою увагою. До всіх статей приставте додаткові меню навігації, які будуть нести посилання на теми, найбільш близькі до поточної. Завдяки цьому гості зможуть вивчити предмети, які їх цікавлять, а також оцінять виявлену вами турботу до них.

Головна цінність ресурсу – швидше за все, контент. Вимоги щодо нього визначають за допомогою двох параметрів: актуальності та унікальності. Також необхідно, щоб унікальність мала не лише пошуковий, а й інформаційний характер. Думайте також і про заголовки, адже саме ними визначається рішення користувача про прочитання чи непрочитання тієї чи іншої статті. А ще забезпечуйте всі умови для підвищення якості подачі текстів. А саме: не використовуйте малозрозумілі шрифти, розбивайте тексти на абзаци. Розвивайте свій сайт! Додавайте на сайт статті, новини та публікації, ілюструйте тексти пояснювальними картинками! Якщо користувачам буде цікавий ваш сайт, вони вивчатимуть матеріали на ньому, читатимуть решту сторінок сайту, переглядатимуть сторінку за сторінкою!

А якщо користувачі будуть переглядати багато сторінок сайту і регулярно “зависати” на вашому сайті, це позитивно вплине на положення вашого сайту в пошукових системах! Адже пошукові системи враховують поведінкові фактори під час ранжування сайту! (Наші фахівці при розробці сайту консультують клієнтів щодо створення якісного сайту та наповнення сайту унікальним контентом).

Не пропустіть і такі дрібниці, як функція додавання сторінки в обране або в якості стартової. Після цього шанси до того, що ви зможете утримати відвідувачів на сайті, злетять до максимальної позначки. Також не завадить сторінка з відомостями про адміністратора, щоб відвідувач мав уявлення про вас. Обов’язково вказуйте свої контакти, щоб користувач міг звернутися до Вас за допомогою. Посилання на RSS-стрічку та email-розсилки також розміщуються на передніх планах сторінок.

І ось тепер вам більше не доведеться замислюватися над тим, як утримати відвідувачів на сайті, ви вже всебічно вирішили це питання!

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі