Favicon іконки для сайту

Головна » Статті » Favicon іконки для сайту
Favicon іконки для сайту

Ми розповімо вам про те, як вибрати іконку «Favicon» для вашого сайту, яку відображає пошуковик в кінцевому результаті пошуку. Якщо вона буде встановлена на сайті, то ви її можете побачити у лівій частині поруч із посиланням.

Наразі іконки підтримують усі існуючі браузери та пошукові системи; її показують у результаті пошуку. Іконка необхідна для сторінки тому, що їх стали відображати в результатах пошуку на таких сайтах, як “Яндекс”. Робот-пошуковик знаходить іконки в Інтернеті, конвертує у формат «PNG», вносить у свій список пошуків та зберігає її.

Іконка показується на пошуковому сайті, тому вона для сайту щось на кшталт емблеми. При цьому пошуковик іконку шукає не звичайним шляхом, а тим за яким відзначений в «Shortcut icon» або можете його розмістити на інших сайтах.

Створити іконку для вашої «Веб-сторінки» можна розпочавши з підбору потрібного зображення, щоб можна було відрізнити її від інших, навіть у невеликому розмірі. Її потрібно зберігати на сайті як “Favicon” файл із розширенням “ico” тому, що браузер стандартного типу “Internet Explorer” знаходить іконку саме в такому каталозі. Іконки бувають у форматах «ico» з розмірами картинки шістнадцять на шістнадцять пікселів.

Для забезпечення сумісності (наприклад з відомою проблемою у популярного браузера “Opera”), потрібно використовувати зображення з розмірами шістнадцять на шістнадцять пікселів, з числом кольорів шістнадцять або двісті п’ятдесят шість. Звичайно, у форматі «Windows Icon» – іконка надасть собі найкращу якість. Розмістити файл, зі своїм розширенням та розмірами зображення можуть допустити лише у тих форматах, у яких підтримуються WWW (тільки не «Internet Explorer» – він розпізнає один формат «ico»). Є багато браузерів, які читають у форматах: “gif”, “bmp” і “png”, і розпізнають шлях до значків у html-коді.

При додаванні зображення до іконки, не забудьте, що чим більший розмір у іконки, тим повільніше завантажуватиметься сторінка вашого сайту, тому що спочатку завантажуються іконки та зображення, а потім все інше. В іконці необов’язково має бути фірмове зображення вашого логотипу, до картинок розміром шістнадцять на шістнадцять пікселів потрібно підійти з нестандартним відношенням до справи.

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі