Фірмовий логотип – за правилами та без

Головна » Статті » Фірмовий логотип – за правилами та без
Фірмовий логотип для сайту

Усі відомі митці обов’язково залишали на своїх творах фірмовий знак, за яким завжди можна було дізнатися автора. Це було невід’ємною частиною твору. Минули роки, і ось уже жодна серйозна компанія не може обійтися без такого знака.

На це витрачаються великі суми грошей і все для того, щоб створити графічний малюнок, який стане символом компанії на довгі роки. Він повинен відображати сферу діяльності фірми, має запам’ятовуватись.

Але це що стосується великих фірм. А що ж робити дрібнішим, які не можуть дозволити собі звернутися за допомогою до солідних дизайнерських компаній? Відповідь проста – все зробити своїми руками. Для цього вам знадобиться зібрати невелику інформацію про рекламу та психологію, а також придбати програму Фотошоп або Корел Дро.

Важливо пам’ятати такі правила, як має виглядати логотип:

  • Простота.
  • Використовуйте не більше 3 кольорів.
  • Запам’ятовуваність.
  • Повинен належати до сфери діяльності вашої компанії.

Для початку візьміть звичайний аркуш паперу та створіть декілька начерків майбутнього логотипу. Використовуйте менше об’єктів. Чим простіше – тим краще. Оптимальним варіантом буде розміщення у центрі логотипу назви вашого підприємства чи організації. Пам’ятайте, що логотип повинен розповідати про те, чим займається ваша компанія. Якщо ви, наприклад, туристична компанія, яка організовує поїздки замками Англії, ви можете зобразити спрощений варіант замку, а на воротах написати назву вашої компанії.

Зробивши малюнок, запускайте програму обробки графічних зображень. Починайте перетворювати начерки на справжні логотипи. Для початку зробіть все чорно-біле. І лише потім почніть підбирати колірну гаму. Створіть декілька варіантів логотипу. Потім покажіть їх усіх своїм друзям. Нехай вони виберуть той, який є найбільш доречним. Зі сторони завжди краще визначити, що краще.

Погодьтеся, завдання не складне. Потрібно лише приділити створенню логотипу кілька годин на вихідних. Нехай він дещо поступатиметься тим, що створено професіоналами, зате цей логотип створено власноруч без грошових витрат.

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі