Індексація динамічних сторінок Гуглом

Головна » Статті » Індексація динамічних сторінок Гуглом
Індексація динамічних сторінок Гуглом

Мова йде про сторінки виду mypage.php?id=bluh&page;=1

Якщо ви не використовуєте на своєму сервері Mod_Rewrite для перетворення таких адрес на псевдо-статичні, іменовані також людинозрозумілими (ЛЗУ), вам буде корисно дізнатися, як налаштувати правильну індексацію динамічних сторінок в Гугл.

Якийсь час тому Google за замовчуванням враховував усі параметри, які передаються в адресі сторінки. Зараз це не завжди так, і частину параметрів Google вважає за краще ігнорувати, а відповідно – не включати частину схожих адрес в індекс.

Іноді це цілком виправдано, оскільки дозволяє уникнути дублікатів контенту. Нерідко навіть при зміні одного з параметрів у динамічному урл, зміст виводиться практично один і той самий.

Але оскільки власникам сайту все одно видніше, які з динамічних змінних в адресі сторінки важливі, а які можна проігнорувати, Google включив можливість таких налаштувань в інструменти Google для вебмайстрів, де ви, звичайно, вже повинні бути зареєстровані.

Отже, все, що нам потрібно зробити, це пройти в розділ Налаштування для вибраного сайту, і натиснути на синє посилання “Відрегулювати налаштування параметрів”.

Там ви побачите, які параметри Google вже знайшов.

Якщо щось ще не виявлено, можна самостійно додати параметр.

Далі ми просто вибираємо у випадаючому меню дії: пропустити (ігнорувати), чи не пропускати (враховувати). Ось як це виглядає:

Так, якщо у нас є сторінки з адресою mypage.php?id=bluh&page;=1, mypage.php?id=bluh&page;=2, mypage.php?id=bluh&page;=3 і т.д., і ми виберемо для параметра page опцію “пропустити”, то такі сторінки будуть розглядатися як ті самі, і в індекс, відповідно, потрапить тільки одна з них.

На жаль, Яндекс ще не встиг скопіювати цю функцію панелі інструментів Google. А індексація таких урлів у нього – зі змінним успіхом. Іноді все успішно з’їсть, іноді обрубає важливий параметр. Тож чекаємо, сподіваємось і віримо 🙂 Або міняємо на статичні адреси і чхаємо на всі ці тонкощі.

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі