Сео урли сторінок

Головна » Статті » Сео урли сторінок
Сео урли сторінок

Не всі урли однаково корисні! 🙂

Про позитивний вплив ключових слів у доменному імені сайту ми вже згадували у матеріалі про те, як вибрати домен. Але є ще один важливий фактор – ключові слова в url сторінки.

Якщо ви звернете увагу, адреси сторінок цього сайту, як правило, складаються з транслітерацій назв сторінок. Тобто, якщо ця стаття має назву “сео урли сторінок”, то її адреса – seo-urli-storinok.

Навіщо це робиться?

Пошукові роботи сьогодні цілком здатні зрозуміти значення таких транслітерацій. Відповідно, бачачи в адресах сторінок ключові слова, вони переконуються в тому, що ці слова важливі для цієї сторінки та підвищують її позиції під час ранжування за ними.

Хоча кажуть, можна використовувати і слова в англійському еквіваленті. Тобто, урл цієї сторінки був би “seo-urls-pages”. Але ми вважаємо за краще для україномовних ресурсів використовувати українські слова, записані латиницею. Якось переконливіше та логічніше.

Отже, щоб допомогти своїм сторінкам потрапити вище в ідекс, згадуйте важливі ключові слова у їхніх адресах.

Тепер ще один важливий момент. Що робити з динамічними сторінками (виду “page.php?id=seo-urly-stranic&page;=2”)? Хоч би що говорили, індексація таких сторінок досі залишає бажати кращого. Хоча якщо пощастить – вони проіндексуються без проблем. Але немає гарантій.

На одному з наших сайтів Яндекс нещодавно проіндексував лише одну сторінку виду page.php?id=seo-urly-stranic&page;=2, відрубавши всі параметри. Тобто, взяв та вніс до індексу page.php. На ній якраз нічого немає. Натомість 500+ сторінок із цими параметрами (id,page), на яких зовсім різний контент, до індексу не потрапили. Довелося писати до саппорту. Там вручну цю ситуацію виправили.

А з іншим сайтом, де урли такого самого виду, все було в порядку і без звернення до служби підтримки.

З Гугл теж не все так гладко. Нам здається, раніше він краще індексував динамічні сторінки. Тепер він частіше замислюється, чи варто враховувати всі параметри в урл чи ні… Прямо як Гамлет якийсь.

Але є спосіб допомогти йому у прийнятті рішень. Як це зробити – описано у статті “Індексація динамічних сторінок Гуглом”.

І все ж таки, набагато приємніше взагалі не замислюватися про індексаційні проблеми динамічних сторінок. Тому, по можливості, використовуємо Mod_Rewrite і робимо із динамічних сторінок статичні (псевдостатичні).

Їх, до речі, ще називають ЛЗУ – “людинозрозумілі урли”. Хоча, зрештою, вони зрозуміліші і для людей, і для роботів.

На багатьох системах керування контеном і на WordPress ця проблема за вас вже вирішена. Для тих, хто робитиме самостійно, рекомендуємо Гуглити тему Mod_Rewrite або поки просто скористатися сервісами онлайн генерації Rewrite Rules для .htaccess.

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі